2011 р. Рішення київської влади про припинення будівництва біля метро “Театральна” залишилися…

Андрій Шульга

2011 р. Рішення київської влади про припинення будівництва біля метро “Театральна” залишилися на папері

Дата: 15.06.2011

Голова постійної комісії Київради з культури і туризму Олександр Бригинець скептично оцінює припинення скандального будівництва біля метро “Театральна” і подальший демонтаж цієї будівлі. Таку думку він висловив сьогодні на прес-конференції в УКРІНФОРМі. “Кінець настав – “мавзолей” побудовано. Це мавзолей, в якому лежать наші надії на те, що влада прислухається до киян і здатна враховувати їх думку.

Цей “мавзолей” на “Театральній” нам завжди нагадуватиме, як влада вміє нас обманювати”, – заявив О. Бригинець. Як він підкреслив, влада Києва багато разів заявляла, що будівництво заморозять, а згодом і знесуть. “Вона просто грала з нами, створювала комісії, які також обурювалися з приводу цього будівництва. Однак всі її рішення так і залишилися на папері”, – зазначив О. Бригинець.

У вівторок голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що Київ виграв поки що тільки один суд у першого власника земельної ділянки біля метро “Театральна”, де зараз ведеться будівництво. “Тепер у планах міської влади – виграти суд у нинішніх власників цієї земельної ділянки”, – сказав він, додавши, що “якщо ми повернемо право міста на землю біля метро “Театральна”, у нас з’явиться можливість продовжити це питання і вилучити цю ділянку на користь киян”.

Джерело УКРІНФОРМ