2007 р. На Спаса православні та язичники з’ясовували відносини

Дата: 20.08.2007

Вже вдруге за тиждень біля розвалин Десятинної церкви побилися віруючі УПЦ (МП) та рідновірівці. Минулої неділі вони зіштовхнулися вперше. Цього разу вже пролилася кров.

19 серпня, коли з нагоди свята Преображення Господнього у каплиці УПЦ (МП), що поблизу фундаменту Десятинної церкви, задзвонили у дзвони, до неї підійшла група молодиків-язичників, які мають поруч своє капище, з вимогою припинити дзвін. У результаті сталася сутичка, під час якої було застосовано кастети і вогнепальну зброю. Двох поранених – одного із проламаним черепом, іншого із кульовим пораненням – доправили до лікарні, повідомляє канал „1+1”.

На момент прибуття міліції, молодиків в уніформі, які ініціювали сутичку, вже не було на місці події, як і найбільш активних захисників церкви.

Як повідомляє „Новий канал”, православні запевняють, що язичники-рідновірці погрожували знести чи осквернити церкву. Самі ж рідновіри кажуть – православний храм на цьому місці звели незаконно.

За фактом сутички Шевченківський РВВС столиці порушив кримінальну справу, попередньо охарактеризувавши її як звичайне хуліганство.