2007 р. Боротьба за спадщину Києво-Печерської Лаври триває

Науковий співробітник Олександр”

Дата: 16.05.2007

Настоятель Лаври архієпископ Вишгородський Павло прокляв працівників музею, що знаходиться на лаврській території. Один з них – Матвій Васильєв – днями помер. Співробітники вважають, що його смерть – наслідок психологічного тиску священнослужителя.

Цитуємо лист співробітника Києво-печерського заповідника:

“Не минув і місяць з того часу як в програмі пана Борсюка «Чорним по білому» була піднята тема проклять. Найбільше вразив той факт, що архієпископ Вишгородський Павло благословив на смерть наукових співробітників Національного Києво-Печерського заповідника.

Тоді ж промайнула інформація, що один із ведучих наукових співробітників,приреченних на смерть архієпископом Вишгородским Павлом, чоловік надзвичайно вразливий, знаходиться вже в лікарні. Сьогодні з сумом повідомляю, що Васильєв Матвій Григорович помер 11 травня 2007 року на 57-ому році життя. Кому ви служите, архіепіскопє Павле?! Богу чи дияволу?

В сюжеті на каналі «1+1» о.Павло називає співробітників заповідника нікчемними спеціалістами, які нічого не роблять. Мушу нагадати, що багато з наших наукових працівників нагороджені грамотами від імені предстоятеля УПЦ (МП) Володимира. Відповідно , або о.Павло говорить неправду, або митрополит Володимир, коли вручав грамоти. От і виникла думка гласно і демонстративно повернути грамоти в знак незгоди з діями представників церкви.

Джерело: Майдан-ІНФОРМ