2007 р. Уряд відреагував 5-ма млн грн на надзвичайну ситуацію в Лаврі

Дата: 13.03.2007

Кабінет Міністрів виділив Міністерству будівництва 4,715 млн гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на території Києво-Печерської лаври. Про це сказано в розпорядженні Кабміну N94-р від 13 березня.

За розпорядженням, Міністерство фінансів здійснить необхідні витрати за рахунок резервного фонду державного бюджету.

Мінбудівництва в тижневий строк затвердить список першочергових заходів і подасть до 30 листопада 2007 року Міністерству економіки, Мінфіну й Державному казначейству звіт про використання коштів.

25 жовтня 2006 року Кабінет Міністрів виділив Міністерству будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства 1,1 млн гривень для ліквідації наслідків обвалу в Ближніх печерах Києво-Печерської лаври.

Київська міська державна адміністрація вирішила в 2006 році організувати протиаварійні заходи в Ближніх печерах Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

У травні 2005 у Ближніх печерах на глибині близько 6 метрів відбувся обвал ґрунту об’ємом 10-15 кубометрів.

Джерело: “Газета по-українськи”