Церква Успіння

Церква Успіння

Церква Успіння 1864 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 449]. Церква Успіння знаходилась біля ринкової площі, на її південно-східному боці. Стара дерев’яна церква збудована у 17 чи на п.18 ст. – згоріла 9.04.1854 р. Нова церква збудована у 1858 – 1864 рр. за 10 саж. (21.3 м) від старого місця. В 1873 – 1875 рр. прибудовано 2 бічних приділи, паламарню, ризницю, зроблено цегляне склепіння головного купола, збудовано окрему дзвіницю. Новий іконостас 1876 р. – 3-ярусний. Шанована дуже старовинна ікона божої матері – на холсті, натягнутому на дошку [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 497 – 500].

Церква: орієнтація вівтаря 75° до вул. С3. Спостереження М.І.Жарких, серпня 1992 р.