2009 р. У центрі Львова відреставрують п’ять дерев’яних брам

Дата: 04.08.2009

У вересні у центральній частині Львова у межах проекту “Ревіталізація історичних кварталів” відреставрують п’ять дерев’яних брам. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, зараз німецькі реставратори готують відповідну документацію, а у вересні розпочнуть виконання робіт.

“Роботи проводитимуть безпосередньо на місці. Брами нікуди не будуть переміщувати. До німецьких реставраторів долучаться і наші спеціалісти. Відповідні запрошення ліцензованим організаціям ми уже розіслали. Таким чином це буде ще і своєрідний безкоштовний майстер-клас для львівських фахівців”, – зазначила Лілія Онищенко.

Реставрація брам буде першим етапом проекту. А потім, як і планувалося, у Львові відновлюватимуть старі будинки у центрі міста.