2009 р. У Львові розглянуть концепцію розвитку ландшафтного комплексу “Цитадель”

Дата: 07.07.2009

На засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке відбудеться 8 липня, розглядатимуть концепцію освоєння території історико-культурного ландшафтного комплексу “Цитадель” з містобудівним обґрунтуванням з розміщенням готельного комплексу ТзОВ “ІнвестБУД”. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Проект цього комплексу розробив державний інститут проектування міст “Містороект” на замовлення ТзОВ “Інвестбуд”. Основними завданнями проекту є відновлення фортифікаційного комплексу, спорудження готельного комплексу для повноцінного відпочинку туристів з використанням Цитадельної гори як оглядового майданчику.

Зараз на території Цитадельної гори розміщені фортифікаційні споруди, одноповерхові споруди господарського призначення, торгові та спортивні об’єкти. Заїзд на територію здійснюється вулицями Грабовського та Коцюбинського. Одним із напрямів є збереження і часткове відновлення елементів фортифікаційного комплексу з пристосуванням під громадські та бізнесові функції, формування паркової зони і нове будівництво, яке повинне бути джерелом інвестицій для впорядкування всієї території.

Згідно з проектом, п’ятизірковий готельний комплекс міститиме 245 однокімнатних номерів, 7 двокімнатних номерів люкс та 7 трикімнатних номерів люкс. Передбачається площа однокімнатного номеру 24 м кв, загальна місткість автотранспорту 600 машино-місць.