Костел св.Войцеха (№ 24)

Костел Войтеха 1702 р. (вул.Довбуша) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 53].

В 1599 р. у місті сталась велика епідемія, померло багато дітей. Їх поховали біля гори Лева. Пізніше на місці поховання спорудили костел.

Костел збудовано в 1607 р. В 1704 р. тут був штаб шведського короля Карла 12 під час облоги Львова. у 18 ст. костел належав оо.місіонерам, які відкрили тут духовну семінарію. За австрійських часів тут був склад пороху.

З 1990-х рр. тут діє греко-католицький храм св.Йосафата.

Церква св.Йосафата і всіх українських мучеників (вул.Довбуша, № 24). Греко-католицька (станом на 2001 р.).

Костел святого Войцеха (Довбуша, № 24) після Другої світової війни слугував фільмосховищем. Із 1986 року тут відбуваються богослужіння, в монастирі церкви Святого Йосафата й усіх українських мучеників служать ченці духовного згромадження братів “Воїнство Ісуса” УГКЦ. У 1990-х інтер’єр храму та його зовнішню частину оздобили в малохудожньому стилі сучасного “євроремонту”.