Статуя Божої Матері з Дитям

26 квітня 1903 року було короновано алебастрову статую Богородиці, т. зв. «Гіацинтову Мадонну» для церкви Тіла Христового монастиря домініканців. Коронацію на єпископському праві здійснив митрополит Львова архиєпископ Йосип Більчевський (1900-1923).

1901 року злодії викрали дві золоті корони з діамантами, а разом з ними й голівку Ісуса з алебастрової фігури Богородиці з Дитям, яка з кінця ХІV століття була одною з найшановніших святинь церкви Тіла Христового і розміщувалася у вівтарі каплиці св. Розарія (Потоцьких). Ні голівки, ні корон не було віднайдено. Тоді виготовили нові позолочені срібні корони з дорогоцінним камінням, і 1903 року ними було короновано іншу (дуже подібну, майже тотожну) алебастрову статую Богородиці, що зберігалася перед тим у скарбниці монастиря. Після коронації її було поміщено замість пограбованої у вівтарі каплиці Потоцьких.

1946 року короновану фігуру Божої Матері було вивезено зі Львова до Кракова. У 1997-1998 роках її було ретельно реставровано мгр. Боженою Опілло, й тепер вона зберігається у скарбниці церкви Св. Трійці монастиря проповідників у Кракові.