Ікона Деревнянської Богородиці

27 червня 2001 року було короновано ікону Деревнянської Богородиці для церкви апостола Андрія Первозванного отців василіан. Літургійний акт коронування під час Служби Божої здійснив Папа Іван Павло ІІ.

Про початки ікони не знаємо нічого. Відомо, що 1786 року одна родина з села Деревні на Жовківщині, вдячна за народження й оздоровлення сина, пожертвувала ікону в монастир василіан у Жовкві та замовила дерев’яні позолочені шати для неї. 1948 року монастир було закрито. Ікону переховував василіанин отець Антоній Масюк у Крехові та Малехові. 18 січня 1990 року Деревнянську Божу Матір було встановлено у церкві св. Онуфрія, а 12 грудня того ж року урочисто перенесено у церкву ап. Андрія Первозванного.