2011 р. У Львівського історичного музею відібрали квартиру Олени Степанівни

Виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про втрату чинності документа, яким було надано в оренду Львівському історичному музею приміщення № 1 у будинку № 11а на вул. Козацькій під музей Олени Степанівни. Про це 19 жовтня повідомив кореспондент ЗІКу.

Це рішення виконкому було прийнято ще в 1992 році, однак музею там й досі немає. Як пояснила начальник юридичного управління ЛМР Г. Пайонкевич, сьогоднішнім рішенням виконкому скасовується передача цього приміщення в оренду музею. Разом з тим, має бути оголошено конкурс для громадських організацій щодо створення музею Олени Степанівни.

«Право орендувати ці приміщення отримати лише ті ГО, які своєю діяльністю будуть увічнювати пам’ять Олени Степанівни. Це буде істотною умовою конкурсу. Я знаю, що є бажання куреню ім. О. Степанівни організації «Пласт» взяти це приміщення під свою опіку. Я вважаю, що кращої прослави Олени Степанівни не може бути, якщо там буде діяти цей курінь», – додав мер міста А. Садовий.

«Західна інформаційна корпорація»