2011 р. У Львові шукають господаря для музею Олени Степанівни

Виконавчий комітет Львівської міської ради 19 жовтня забрав у Львівського історичного музею нежитлові приміщення № 1 будинку на вул. Козацькій,11а, де діяв музей Олени Степанівни.

“Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що 10 років музей не звертався про продовження договору оренди приміщення”, – пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

З її слів, пропонується також оголосити конкурс серед громадських організацій Львова і обрати ту, яка облаштує в приміщенні тематичну експозицію.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що йдеться про ту громадську організацію, яка «увіковічнюватиме пам’ять про Олену Степанівну в музеї».

«Це може робити курінь дівчат-пластунок, який названо в честь Олени Степанівни. Кращого прославляння її діяльності і бути не може. Треба, щоб там було життя, приходили діти, вчились там, де вона жила, працювала», – сказав мер.