2009 р. У центрі Львова горів муніципальний театр

6 грудня в центрі Львова горіла будівля муніципального театру (колишній театр Прикарпатського військового округу) на вулиці Городоцькій, 36.

Про це повідомили в прес-центрі Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України у Львівській області.

Пожежники гасили вогонь майже годину. Завдані збитки та причини пожежі встановлюються. Врятовано будівлю театру та майно на 50 млн. грн., зазначили в ГУ МНС.

Львівський муніципальний театр (до недавнього часу – Драматичний театр Західного оперативного командування) заснований в 1931 році як Всеукраїнський театр Червоної армії. Пізніше став театром Київського військового округу. Під час війни це був одним з небагатьох фронтових театрів у складі Північно-Західного, Сталінградської та Забайкальського фронтів. У 1953 році театр із Одеси переїжджає до Львова зі статусом Російського драмтеатру Прикарпатського військового округу (ПрикВО). Тут працювали народний артист СРСР Аркадій Аркадьєв, народні артисти України Володимир Дальський, Олександр Гай, Любов Калачевська, Анатолій Кравчук, Олексій Максимов, Борис Чинкін, заслужені артисти Росії Борис Молчанов, Геннадій Щербаков, заслужені артисти України Ірина Кравчук, Кіра Байбакова, Роза Воробйова, Микола Остроушенко.