2011 р. Про беззаконня на Федорова повідомлять у Київ

Дата: 04.03.2011

Управління охорони історичного середовища (УОІС) Львівської міськради має вийти, пересвідчитися, що роботи із спорудження готелю на вул. Федорова не зупинено, скласти протокол, дати будівельникам попередження про відповідальність за ігнорування вимог закону. Про це заявив 3 березня голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії і культури Андрій Салюк.

«Я звернувся в обласне управління охорони культурної спадщини, але там всі шоковані після останньої сесії, й сказали мені, що до них треба звертатися офіційно й формально, тобто листами. Сьогодні ми маємо відправити в Держкультурспадщини інформацію про те, що незважаючи на всі попередні рішення, роботи на території, яка є пам’яткою ЮНЕСКО, тривають без погоджень і дозволів. Той хто готовий усвідомлено йти на порушення, повинен зі всіх сторін чути тиск і спротив», – сказав Андрій Салюк.

Андрій Салюк звернув увагу на неприпустимість ситуації, коли громадські організації й журналісти опротестовують незаконне будівництво, а натомість приходить заступник начальника УОІС і каже, що він не бачить жодних порушень.

«Цим самим він включає зелене світло інвестору, який знає, що будує незаконно, але від чиновника не буде жодних заперечень. І він представляє управління охорони історичного середовища! Там зараз такої каші наварили! На жаль, повної картини ми не маємо, тільки окремі пуцлі, якісь клаптики інформації у вигляді коментарів. Я вважаю, що там насамперед має бути повноцінне археологічне дослідження. Чому інвестор не заплатив за дослідження всієї території 5 ділянок. Якщо заплатив, то кому? Чи є акти виконаних робіт? Якщо вони підписані на всю територію, то чому? Хто спроектував без врахування досліджень? Чому порушили планувальну просторову структуру кварталу? Чому провадять роботи, ігноруючи заборону?», – відповіді на ці та інші запитання Андрій Салюк хоче отримати від влади.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»