2007 р. Новій архітектурі не місце на вулиці Федорова у Львові

Дата: 28.09.2007

На вулиці Федорова, 23, 28 майбутній чотиризірковий готель не має дисонувати з іншими будинками. «Фактура будівельних матеріалів, колористика будинку не повинна відрізнятися від того історичного середовища, в якому буде збудовано готель.

Якщо говорити про сучасну архітектуру, то у Львові є багато інших місць, де можна у цьому практикуватися», – про це 27 вересня на громадському слуханні ескізного проекту забудови готельного комплексу на ділянках по вулиці Федорова, 23, 28 повідомив президент фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини. Львова» Андрій Салюк. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

«Маю одну тезу, з якою зараз не погоджуються сучасні архітектори: історична забудова – це високо оцінена пам’ятка, і вона потребує належного ставлення», – додав пан Салюк.

За його словами, можна використати новітні матеріали, але вікна розмістити так, як і в сусідніх будинках. Однак в такому разі новобудова теж виглядатиме агресивно і дисонуватиме з історичним середовищем.

Разом з тим, Андрій Салюк залишився задоволений представленим ескізним проектом. Однак попросив для майбутніх інвесторів зробити іконографію того будинку, який колись був на Федорова 23, 28.

Довідка ЗІКу

27 вересня радник міського голови Львова з питань готельного господарства Іван Лунь на громадському слуханні презентував ескізний проект забудови готельного комплексу на ділянках по вулиці Федорова, 23, 28.За проектом, на вулиці Федорова має з’явитися чотиризірковий готельний комплекс на 116 місць з підземною двоярусною автостоянкою на 23 машиномісця.

За словами Івана Луня, готель налічуватиме 49 номерів: 6 «люксів», 6 «напівлюксів» та 37 стандартних номерів. Також передбачено створення ресторану, маленького басейну, конференц-залу, spa-центру. А на п’ятому, мансардному поверсі буде невеличке кафе з терасою та видом на Львів.

«Незвичним є те, що корпуси готельного комплексу будуть розташовані навпроти – по обидва боки вулиці. Хоча для старої Європи це не є рідкістю. Гадаю, проект має право на життя», – зазначив пан Лунь.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»