2008 р. У Львові – чергове таємне будівельне втручання на території ЮНЕСКО

Дата: 07.11.2008

На території ділянок вул. Сербська, 3, 5 та Федорова, 22-28 у Львові ведуться земляні роботи із застосуванням важкої техніки. Ділянки знаходяться на території Державного історико-архітектурного заповідника та світової спадщини ЮНЕСКО. Представники громадськості не були допущені на будівельний майданчик для моніторингу і не змогли отримати жодної інформації про роботи, які ведуться. Про це сьогодні, 7 листопада, ЗІК повідомили у прес-центрі Центру правових та політичних досліджень «Сім».

У зв’язку із тим, ЦППД «Сім» звернувся із відповідним інформаційним запитом щодо законності земляних робіт до Державної служби з питань національної спадщини Міністерства культури і туризму України, Управління реконструкції, забудови, реставрації та збереження історичної забудови Міністерства регіонального розвитку та будівництва України, Управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА, Управління охорони історичного середовища ЛМР.

ЦППД «Сім» просить відповідні органи державної влади, які забезпечують охорону культурної спадщини, про термінове втручання.

Громадськість сподівається отримати інформацію про те, ким і на якій підставі ведуться роботи на цих ділянках, а також роз’яснення щодо можливості вільного відвідування територій, де проводяться земляні роботи, представниками громадських організацій (що передбачено ст. 10 Закону України «Про охорону культурної спадщини).

ЦППД «Сім» очікує отримати копії відповідних документів щодо виділення землі під проведення даних робіт та наявності дозволів на них.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»