Ярославенка вул.

Вулицю Франка з вул.Панаса Мирного сполучає вулиця Ярославенка, названа так 1959 року на честь львівського композитора і диригента Ярослава Ярославенка (Вінцковського) (1880-1958). До 1950-х вона називалася Тімірязєва верхня, з 1950-го – Франка бічна.

Забудова: одно- і двоповерхова садибна, віллова довоєнна та сучасна, 9-поверхові житлові будинки 1970-х років.

Джерело: “”, 21 листопада 2008 року, № 172 (480)

Як львів’яни відстоювали віллу Ярославенка (28.11.2017)

Небайдужі львів’яни додали, що по вул. Ярославенка, 30 хочуть бачити музей, на кшталт музею Грушевського чи Франка у Львові.

А вже 27 березня 2017 року на виконкомі Львівської міськради вирішили на місці вілли збудувати чотириповерховий будинок із підземним паркінгом.

Лист до В. В’ятровича (десь поч. червня 2019 р.) з викладом історії боротьби за віллу Ярославенка (опубліковано 11.07.2019 р.)