Школа (№ 2)

Школа (№ 2)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Будинок споруджено в 1818 р. Від 1852 р. тут містилась 2-га міська гімназія. В 1852 – 1853 рр. тут викладав українську мову поет і вчений Яків Головацький. В 1908 – 1930 рр. тут працював літературознавець Василь Щурат. Тут деякий час вчився польський письменник Станіслав Лем.

Від 1642 р. десь в районі нинішньої школи була Босацька фіртка, що вела кріль мури до кляштору босих кармелітів.

За сквером у будинку № 2 найстаріша у Львові середня школа № 8 із посиленим викладанням німецької мови. Цю школу закінчили чимало видатних львів’ян, включно з письменником світової слави Станіславом Лемом (1921-2006). У 1950-х тут також розміщувалася середня школа робітничої молоді № 4 з українською мовою викладання.

Джерело: “”, 23 лютого, 2007 року, № 32 (102)