Українська академія друкарства (№ 17)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Наприкінці Підвальної під № 17 розташована Українська академія друкарства. За польських часів у цьому будинку була гімназія імені Сташіца, а на розі з площею Данила Галицького – загальноосвітня школа імені Пірамовича. У 1944-1945 роках тут було приміщення поліграфічного технікуму. 1945 р. з Харкова до Львова перевели Український поліграфічний інститут, який і розташувався в цьому приміщенні. 1949 року з нагоди 375-ї річниці книгодрукування в Україні інституту присвоїли ім’я Івана Федорова. На розі будівлі – меморіальна дошка, встановлена 1974 року на честь 400-річчя початку книгодрукування в Україні.

Джерело: “”, 23 лютого, 2007 року, № 32 (102)

Корпус по вул. Лесі Українки збудовано в 1891 р. за проектом Ю.Гохбергера для шокли ім. Сташіца; корпус по вул. Підвальній збідовано в 1920-х роках для школи ім. Пірамовича.