2011 р. Для звільнення від книг костелу єзуїтів у Львові виділяють 1,8 млн грн

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив “Програму збереження історичних цінностей Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника”.

Як пояснила начальник юридичного управління Г. Пайонкевич, ця програма розроблена Національною Академією наук, ЛМР, бібліотекою Стефаника та за участі ЛОР. Мова йде про фінансування на 2011 рік коштів у сумі 1 млн 815 тис. грн. З них з державного бюджету – 695 тис. грн, з міського бюджету Львова – 500 тис. грн, з бюджету області – 500 тис. грн і з Центру військового капеланства УГКЦ – 120 тис. грн.

«Ці кошти будуть витрачені на ремонт приміщення на вул. Авіаційній, який за рішенням Кабінету Міністрів України Міністерство оброни передало Академії наук України для розміщення бібліотечних фондів. Це першочергові витрати, які потрібні для того, щоб перенести книгосховище», – зазначила Пайонкевич. Ремонт мають провести ще до кінця року.

Цю програму має також погодити сесія ЛМР, ЛОР та Президія Академії наук.

«Західна інформаційна корпорація»