2011 р. Костел єзуїтів у Львові до кінця 2011 відкриють для відвідувачів

Учора рішенням Кабінету Міністрів України прийнято постанову про передачу приміщень від Міністерства оброни України на вул Авіаційній, 1 Академії наук України. Це дасть змогу перевести книжки із костелу єзуїтів на вул. Авіаційну, а відтак, вже незабаром звільнити приміщення костелу від архівів та відкрити його для відвідувачів.

Про це ЗІКу 13 жовтня повідомили у прес-службі ЛМР.

«Сьогодні ми зробили все можливе, щоб наші військові змогли достойно відсвяткувати 20-річчя Збройних сил України молебнем у церкві святого Петра і Павла. Це перший крок. Далі ми ставимо амбітну ціль – до 6 грудня перевести всі книжки на вул. Авіаційну», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що у 2010 році рішенням сесії ЛМР передано у власність курії Львівської архиєпархії УГКЦ будівлю костелу Петра і Павла о. єзуїтів для проведення богослужінь.

Згодом, 31 березня 2011 року, на сесії міської ради було порушено питання про костел єзуїтів та книгосховище Львівської національної наукової бібліотеки імені В. Стефаника, яке зараз розташоване у приміщенні костелу.

«Західна інформаційна корпорація»