[1987 р.] Загальний вигляд з позиції С4

Рихвальд (Овчари)

Покрови Пречистої Богородиці 1653

Рихвальд – це німецька назва, яку надали оселі німецькі колоністи в 13 столітті. Лемки називали Рихвальд також Овчарами. Тут бачимо повну красу стилевої лемківської церковної архітектури. Ми приглядалися до відновлення цієї святині на протязі трьох років, і треба сказати, що на Лемківщині є ще ремісники, що знають своє діло. Перед ремонтом усі дахи були покриті поржавілою бляхою, і тепер приємно дивитися на оригінального стилю ґонтовий дах. Верхи бань покриті мідяною бляхою. На що буде ужита святиня – не знати: на церкву, костел чи музей? В середині святиня була порожня, майстри казали, що все вивезено на переховання на час ремонту. Перед Другою світовою війною церква мала понад 1000 вірних.

Фото М. Кертичака.

Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 70.