Монастир Успіння

Монастир Успіння

Розмір зображення: 640:750 піксел

Печерний Успенський монастир 13 – 19 ст. (вул.Старосілля) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Успенський монастир (печерний) (територія Старосілля) – пам’ятка археології (раннє, розвинуте та пізнє середньовіччя) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Комплекс Успенського печерного монастиря (балка Майрам-Дере) – пам’ятка археології (6 – 9, 9 – 13, 14 – 17 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Унікальна підбірка фотографій кінця 19 – початку 20 ст. (дуже цікаво!)

Микола Жарких . – К.: 2016 р.