2011 р. Попов: На фундаменті Десятинної церкви жодних робіт без дозволів влади не буде

Жодних будівельних робіт на залишках фундаменту Десятинної церкви не буде проводитися без наявності відповідних дозволів і документації, заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

“Без відповідних рішень і Київради, і на рівні Київської міськадміністрації жодних робіт з реконструкції, будівництва, капітального ремонту, і не тільки на цьому об’єкті (Десятинна церква – ред.), відбуватися не буде”, – заявив О.Попов на прес-конференції в четвер у Києві.

Він підкреслив, що зараз на залишках фундаменту Десятинної церкви продовжують роботу археологи, а “рішення щодо подальшого використання цього місця будуть приймати фахівці”.

За словами голови КМДА, будь-які проекти з використання залишків фундаменту Десятинної церкви обов’язково повинні бути винесені на обговорення киян.

Як повідомлялося, біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, де Українська православна церква Московського Патріархату планує побудувати храм, вчора ввечері, 25 травня, почалася розвантаження будівельних вагончиків.