Кловський монастир

Кловський монастир

Розмір зображення: 673:490 піксел

Культурний шар району стародавнього Києва – Клов (Кловське урочище між вул. Круглоуніверситетською, Інститутською, Кловським узвозом, вул. Богомольця) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Фундаменти церкви Богородиці в Кловському монастирі (вул. Шовковична, 25) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Культурний шар району стародавнього Києва – Клов (Кловське урочище між вул. Круглоуніверситетською, Інститутською, Богомольця та Кловським узвозом) – пам’ятка археології (9 – 13, 11 – 17 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Фундаменти церкви Богородиці в Кловському монастирі (вул. Шовковична, 27) – пам’ятка археології (11 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Толочко П.П. Знахідка кам’яних фундаментів на Клові у Києві. – Археологія, 1968 р., т. 21, с. 236 – 243.

Мовчан И.И., Харламов В.А. Раскопки Кловского монастыря в Киеве. – “Археологические открытия 1974 г.”, М., 1975 г., с. 325 – 326.

Мовчан И.И., Харламов В.А. Исследования древнего Клова. – “Археологические открытия 1975 г.”, М., 1976 г., с. 365 – 366.