2011 р. Компанія ТКС допомагає Підгорецькому замку

Компанія ТКС надала транспортні послуги Львівській галереї мистецтв та виконала необхідні роботи у Підгорецькому замку. Через брак державного фінансування сьогодні Львівській галереї мистецтв, яка опікується замком, доводиться розраховувати лише на власні сили і на допомогу благодійників.

«Підгорецький замок – це перлина світового значення початку 17 століття. Петро І тут вперше побачив Європу. Після цього у Росії почали розбудовувати Петербург. На третьому поверсі у Підгорецькому замку проходили зустрічі коронованих осіб з усієї Європи», – розповів директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

Реставраційні роботи у замку тривають уже понад 12 років. За словами Бориса Возницького, через брак фінансування не відновлено і десятої частини. «Єдине, що пощастило зробити за час незалежності – вкрити замок мідним дахом», – стверджує Борис Возницький.

Останній раз тут бачили державні кошти 4 роки тому. «Почали робити у замку капличку, гроші закінчилися і робота до цього часу стоїть», – розповів директор Львівської галереї мистецтв.

За його словами, сьогодні на повну реставрацію замку необхідно 60 мільйонів гривень. А поки доводиться розраховувати на власні сили, а також на спонсорську допомогу.

«Для компанії ТКС за честь зробити свій, бодай невеликий внесок у порятунок цієї визначної архітектурної спадщини світового масштабу», – зазначили у прес-службі компанії ТКС.