Мировий суд (№ 50/19)

Наталія Сабатюк, Алла Черемис

Будинок мирового суду, 1900 (архіт.). Вул. Артема, 50/19. На червоній лінії забудови вулиць Артема та Леппіка.

Одноповерховий, цегляний, прямокутний у плані, дах двосхилий під шифером. Збудовано у стилі неокласики. Композиція головних фасадів асиметрична. Площина стін розсічена віконними прорізами. Фасади завершуються багатошаровим карнизом. В декоративному оздобленні фасадів мають місце фігурні розетки. Тепер тут обласний суд.

[Историко-архитектурный опорный план г. Запорожья. Материалы поквартальной инвентаризации. Карточки технического состояния. – К., 1991. – Т. 2, кн. 3. – С. 3.]