Хобарт (Гобарт) м

Гобарт (або Хобарт, англ. Hobart, [ˈhoʊbɑrt]) — столиця та найбільше місто австралійського штату Тасманія. Засноване в 1804 році як виправна колонія. Гобарт є другим найстарішим містом Австралії після Сіднею. Населення 216 656 (перепис 2011 року). Назву має на честь лорда Гобарта, колоніального секретаря. Місто знаходиться біля підніжжя гори Веллінгтон, висота якої 1 271 метр. Місто — фінансовий і адміністративний центр Тасманії, а також виступає як перевалочний пункт для австралійських і французьких антарктичних дослідницьких груп.

В місті існує українська спільнота, діє український дім. Українська спільнота мала церкву та футбольну команду "Дніпро". Сучасний стан громади потребує дослідження.

Підготував Іван Парінкоза, НІАМ "Київська фортеця"