Могила Сьомки М. Ф.

Тамара Шевченко

Могила Сьомки М. Ф., 2003 (іст.). Вул. Солідарності, на Капустяному цвинтарі в почесному ряду похований Сьомка Микола Федорович (1912 – 2003) – Герой Соціалістичної Праці (1966), заслужений плавильник України, заслужений металург України, уродженець с. Запорожець Апостолівського району Дніпропетровської області. З 1932 у Запоріжжі працював бетонярем на будівництві Дніпрогесу, а у 1933 перейшов працювати на Дніпровський алюмінієвий завод плавильником. У 1941 разом з підприємством евакуювався на Уральський алюмінієвий завод, де працював плавильником до 1958. З цього ж року почав працювати на Дніпровському алюмінієвому заводі до виходу на пенсію. Мав урядові нагороди. Помер у 2003. На могилі встановлено діоритову стелу з викарбуваним портретом Сьомки М.Ф. та написом.

[Голдобін А. Запорізька алея Слави. Народна святиня. – Дніпропетровськ, 2002. – С. 651-652.]