2007 р. У Батурині активізувалися зсувні процеси, що загрожують історичним пам’яткам

Дата: 18.11.2007

16-го листопада до оперативно-чергової служби МНС надійшла інформація про те, що в селищі Батурин Бахмацького району Чернігівщини, у межах вулиць Набережної, Прокоповича, Самойловича та Центральної, внаслідок активізації на двох ділянках зсувних процесів (загальна протяжність зсувів – 1950 метрів, висота тераси – близько 20 м), склалася реальна загроза руйнування історичних пам’яток архітектури ХVІ-ХІХ сторіч: палацу К. Розумовського; Воскресенської церкви і школи; пам’ятного хреста жертвам Батуринської трагедії 1708 року.

На місці працювала комісія ТЕБ та НС району, що визначила першочергові заходи попередження руйнувань історичних споруд. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.

Управління інформаційно-роз’яснювальної роботи та зв’язків із ЗМІ