2007 р. Прокуратура пред’явила звинувачення за нищення історичного валу

Дата: 06.12.2007

Прокуратура Києва внесла міністру культури та туризму та гендиректору “Мистецького арсеналу” подання про усунення причин та умов, що сприяли руйнуванню культурної пам’ятки “Земляного валу Успенського бастіону” та відновити її.

Таке рішення було прийнято після закінчення прокуратурою Києва досудового слідства у кримінальній справі, порушеній за фактом руйнування “Земельного валу Успенського бастіону”, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За результатами розслідування керівнику дирекції з реконструкції та будівництва держпідприємства “Культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький арсенал” пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочину щодо нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури.

Також пред’явлено обвинувачення керівнику виробничої дільниці приватного підприємства, яке проводило будівельні роботи на території музейного комплексу за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Злочинними діями цих керівників було зруйновано історично-культурну пам’ятку, чим державі завдано шкоди у вигляді матеріальних збитків на суму понад півмільйона гривень.

Джерело: “Українська правда”