2007 р. Зруйнований вал “Мистецького арсеналу” відновлено

Дата: 27.12.2007

Зруйнований земельний вал Успенського бастіону на території Державного підприємства “Культурно-мистецький і музейний комплекс “Мистецький арсенал” цілком відновлено. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на інформацію прес-служби прокуратури Києва.

Згідно з актом перевірки виконання робіт від 22 грудня поточного року, затвердженого заступником генерального директора “Культурно- художнього і музейного комплексу “Мистецький арсенал”, пошкоджена частина земляного валу Успенського бастіону відновлена до первинного стану згідно з історичними матеріалами і відповідає просторовій формі і структурі земляних мас. Згідно з проектним рішенням, з настанням весни вал озеленюватимуть.

Нагадаємо, в Києві 30 серпня 2007 року під час проведення реконструкції на території ДП “Культурно-мистецький і музейний комплекс “Мистецький арсенал” був зруйнований пам‘ятник архітектури національного значення – земельний вал Успенського бастіону. Вимог у відновити зруйновану частину земляного валу висунув заступник Генпрокурора – прокурора Києва Євген Блажівський.

Столична прокуратура вже направила до суду кримінальну справу, порушену за фактом руйнування валу. До кримінальної відповідальності по ч.4 ст.298 Кримінального кодексу України привернута посадова особа Дирекції з реконструкції та будівництва – відокремленого структурного підрозділу ДП “Культурно-мистецький і музейний комплекс “Мистецький Арсенал”, яке, будучи обізнаним про історичний статус земляного валу Успенського бастіону, дало вказівку працівникам підрядної організації про знес ення його частини.

У свою чергу, внаслідок несумлінного виконання своїх службових обов‘язків керівник виробничої ділянки приватного підприємства, не маючи певної проектно-кошторисної і дозвільної документації, дав підлеглим вказівку знести частину земельного валу. Органи досудового слідства кваліфікували його дії за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службове недбальство).

Джерело: “Київський портал”