2010 р. «Галтрансрембуд» плює на припис про призупинення робіт у середньовічному єврейському…

2010 р. «Галтрансрембуд» плює на припис про призупинення робіт у середньовічному єврейському кварталі Львова

Дата: 22.04.2010

Робітники корпорації «Галтрансрембуд» нині встановлювали риштовання при стінах будинку на вул. Федорова, 28 у Львові, демонстративно ігноруючи припис управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації про призупинення робіт. Про це сьогодні, 22 квітня, повідомив кореспондент ЗІКу.

На вул. І. Федорова у Львові, обабіч якої розташовані ділянки, придбані «Українськими інвестиційними системами» для спорудження готелю до «Євро-2012», не припиняються роботи: спостерігається рух техніки й робітників, які з’явилися на об’єкті ще 13 квітня.

Попри розпорядження начальника управління охорони культурної спадщини ЛОДА Василя Івановського припинити роботи, видане позавчора, «Галтрансрембуд» виконувати припис не поспішає, заручившись «дахуванням» заступника міського голови Львова Олега Синютки. Олег Синютка не стримує свого гніву на обґрунтоване призупинення робіт, що було викликане потребою повномасштабного археологічного дослідження ділянки, котра належить до території Світової спадщини ЮНЕСКО.

Попередньо археологи дослідили тільки 269 м2 ділянки, при тому, що її загальна площа становить 1957 м2! Однак інвестор вперто не хоче фінансувати археологічні дослідження у повному обсязі, сподіваючись за сприяння «батьків міста» обійти закон.

До речі. Порушенням закону є й відсутність інформаційного щита на об’єкті, з якого можна було б довідатися, хто, що і на якій підставі там робить. Наразі загадковий інвестор та підрядник не бажають афішуватися. Тому Львів якогось не прекрасного ранку може бути заскоченим такою прикрою несподіванкою, як 8-метровий котлован і тоді вже не буде сенсу апелювати навіть до Прокуратури. Наразі її втручання бажане і вітається, бо саме на часі.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»