2010 р. У середньовічний єврейський квартал у Львові в’їхали трактори валити пам’ятку…

2010 р. У середньовічний єврейський квартал у Львові в’їхали трактори валити пам’ятку архітектури

Дата: 20.04.2010

Сьогодні на ділянці біля будинку № 28 на вул. І. Федорова у Львові з’явилася важка будівельна техніка, – про це 20 квітня повідомив кореспондент ЗІКу. Трактори, що виїхали на ділянку, мають намір засипати археологічні розкопи та створити майданчик для подальшого розбирання буд. № 28, що є архітектурною пам’яткою.

Нагадаємо, археологічні дослідження на цій території ще не завершені в повному обсязі, а пам’ятка мала би бути виведеною із аварійного стану (тільки не шляхом її розбирання!!!). Усе, що діється в останні дні на цій ділянці, не погоджене з керівними органами ЮНЕСКО, до списку світової спадщини якого належить ця територія, котра має подвійний охоронний статус.

ЗІК звертається до Прокуратури терміново припинити незаконні дії, що відбуваються на цій ділянці за прямого сприяння міського голови Львова.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»