2007 р. Львів: на розі вулиць Краківської та Вірменської розпочинаються професійні…

Ілько Мельник

2007 р. Львів: на розі вулиць Краківської та Вірменської розпочинаються професійні археологічні розкопки

Дата: 24.04.2007

Фахівці сподіваються знайти цінні рештки готичної забудови центру міста XIV-XV століття. Як пояснив головний археолог області Василь Івановський, розкопки можуть виявити залишки підвалів та фундаментів старовинних споруд, які колись стояли на цьому місці і які будуть відбудовані найближчим часом.

Василь Івановський зазначив, що археологи сподіваються знайти також давньоруські рештки, схожі до знайдених на площі Ринок. Якщо ці розкопки увінчаються успіхом, то знайдені рештки готики та давньоруські матеріали виставлять у музей, і вони будуть доступні для огляду.

Розглядається також варіант, що знайдені залишки будуть елементами інтер’єру майбутнього відбудованого будинку.

Як зазначив головний археолог Львівської області, розкопки стануть початком цілого проекту з абсолютної реставрації старовинного будинку, який відновить стильову цілісність вулиці Краківської.

Джерело: “Високий Замок”