2009 р. Готель на розі вулиць Вірменська та Краківська не буде будуватися за проектом Губерта…

2009 р. Готель на розі вулиць Вірменська та Краківська не буде будуватися за проектом Губерта Германа

Дата: 28.07.2009

Готель на розі вулиць Вірменська та Краківська не буде будуватися за проектом Губерта Германа, який був представлений раніше. Про це ініціативі “Збережи старий Львів” повідомив президент компанії “Будінвест” Віктор Коць. Причиною відмови інвестора від проекту австрійського архітектора був широкий протест львівської громадськості. “Концепцію Губерта Германа відхилено, берем за основу концепцію Політехніки. З “бункером” покінчено”, сказав Коць.

Президент “Будінвесту” додав, що проект усе-таки буде спільним, і австрійська сторона буде залучена до проектування. Губерт Герман наполягає на внесенні в майбутній проект багатьох своїх візій, які, в тому числі, стосуються фасаду.

Однак Віктор Коць підкреслив, що надає перевагу концепції “Політехніки”, яка передбачає якнайвірніше відтворення фасадів автентичних будинків. Її візьмуть за основу. Саме цей варіант львівська громада раніше назвала єдино можливим варіантом забудови на розі Вірменської та Краківська.

Микола Бевз, Юрій Дубик та Губерт Герман зараз працюють над спільним баченням майбутнього проекту. Віктор Коць сказав, що роботу над проектом та робочі матеріали планується представляти в Інтернеті в “реальному часі”, де буде можливість обговорення. Скоріш за все, цією сторінкою буде “ на якій, за словами інвестора, “доживає” свої останні дні зображення “бункера” Губерта Германа.

На запитання, чи планує працювати інвестор у напрямку усунення інших порушень, які мали місце під час підготовки до проектування та будівництва готелю, Віктор Коць сказав: “Ми хочемо це зробити так, щоб ніяких зауважень не було.”

Реставратор Юрій Дубик підтвердив, що ведеться спільна робота над концепцією готелю. Формат співпраці та вплив австрійської архітектурної “думки” підлягає ще вирішенню. Однак про те, що “бункера” не буде, за словами Дубика, говорять вже усі, і навіть сам Губерт Герман.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»