2009 р. Проект готелю на вул. Вірменській-Краківській має пройти експертизу ЮНЕСКО, – мер…

2009 р. Проект готелю на вул. Вірменській-Краківській має пройти експертизу ЮНЕСКО, – мер Львова

Дата: 16.06.2009

“Щодо забудови готелю на розі вул. Вірменської-Краківської, там у перспективі може бути збудований готель, але спершу треба буде зробити проект, він має пройти експертизу, зокрема, серед усіх необхідних структур ЮНЕСКО. У Львові було багато дискусій. Добре, що вони є, що ми мамо в місті максимальну відкритість і прозорість”, – повідомив сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, виконавчий комітет Львівської міської ради наразі дав дозвіл лише на проектування готелю на розі вул. Вірменської-Краківської, оскільки такого проекту наразі немає. “Вам було представлено лише ескізні пропозиції, малюнки. Мені приємно, що всі учасники цього процесу чітко зрозуміли позицію громади міста, що ми не допустимо другого “більма”, яке ми маємо біля пам’ятника Міцкевичу”, – наголосив Андрій Садовий.

За словами міського голови, коли проект готелю на вул. Вірменській-Краківській буде завершено, його буде винесено на громадське обговорення. “Має бути сказане слово фахівців ЮНЕСКО, слово відомих архітекторів, слово міст-партнерів Львова – Ліона, Вроцлава, Кракова. Я маю попередню домовленість з мерією Відня, яка готова проаналізувати не лише цей проект, але й Генеральний план Львова”, – розповів Андрій Садовий. Він також зауважив, що так само міська влада діятиме і з готелем на вул. Федорова. “Ті ескізні пропозиції, які я бачив, були повністю витримані в стилі старого кварталу. Але не будемо забігати наперед. Я знаю, там працює відома архітектурна група, туди входять і фахівці зі Львова, очолює цю групу англієць, який збудував багато готелів. Там так само буде проведено публічне обговорення проекту”, – додав Андрій Садовий.