2010 р. Музеям з Лаври дали 2 тижні на підготовку до переселення

Дата: 06.11.2010

Робоча група Кабміну доручила Фонду держмайна та Головному управлінню комунальної власності Києва знайти приміщення для музеїв, які перебувають на території Києва-Печерської лаври. Визначитися з альтернативними приміщеннями чиновники повинні упродовж тижня. Про це йдеться у протоколі засідання робочої групи з питань виселення з території Києво-Печерського заповідника суб’єктів господарювання, діяльність, яких не пов’язана з діяльністю Лаври від 2 листопада.

Крім того, у двотижневий термін ФДУ та Головне управління комунальної власності спільно з користувачами приміщень повинні визначити найбільш прийнятні варіанти переселення та надати інформацію на узагальнення до Держкультурспадщини.

“Користувачам приміщень у двотижневий термін підготувати пропозиції щодо потреби у фінансових чи матеріальних ресурсах для переселення у запропоновані приміщення, а також пропозиції щодо плану-графіку робіт пов’язаних з переселенням”, йдеться у протоколі робочої групи,

Зокрема, шукати нові приміщення повинні Національна академія керівних кадрів культури та мистецтв, Музей театрального, музичного та кіномистецтва, Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Київська організація національної спілки художників, Українське товариство охорони пам’яток історії та культури, Музей книги та друкарства.

Частині з них пропонують приміщення у Мистецькому арсеналі, Національній кіностудії Довженка чи Будинку кіно, щоправда, запропонована площа є значно меншою, ніж зараз займана.

Джерело: “Українська правда. Київ”