Старий іконостас

Найстарішим іконостасом, що зберігся із значними переробками до наших днів, є іконостас Успенської церкви у Львові (30-і рр. XVII ст.), який тепер стоїть у церкві в Великих Грибовичах біля Львова. У ньому вже чітко склалась ордерна композиція ренесансного іконостаса, проте архітектурні форми його мають ще досить стриманий характер. Шляхетний рисунок обрамлень схожий на картуші з каплиці Кампіанів у Львові, пластику рослинного орнаменту на профілях вирішено дещо площинно. Голівки ангелів не вирізьблено, а намальовано, в той час як крильця вже пластичні, об’ємні. Пілястри, які тримають арки, прикрашено ледве опуклим рослинним орнаментом. З документів відомо, що різьблення виконував Станіслав Дріар. [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 127]