2007 р. Апеляційний суд скасував рішення про передачу Катерининського храму УПЦ КП

Дата: 22.10.2007

Засідання суду у справі про передачу Катерининської церкви Чернігова УПЦ КП відбулося 12 жовтня. Як повідомляє «Православіє в Україні» з посиланням на прес-службу Чернігівського єпархіального управління, апеляційний суд столиці розглянув позов Чернігівського єпархіального управління УПЦ (МП) щодо законності наказу екс-губернатора Чернігівської області М.Лаврика № 151 від 5 квітня 2006 року про передачу храму в ім’я святої великомучениці Катерини УПЦ КП.

Суд виніс такий вердикт: «Позов Чернігівського єпархіального управління УПЦ про передачу храму – відхилити, розпорядження губернатора № 151 про передачу Катерининського храму козацькій громаді УПЦ КП, підписане 5 квітня 2006 року, визнати недійсним і залишити храм в ім’я святої великомучениці Катерини власністю Національного історико-архітектурного заповідника «Чернігів Стародавній», тобто – залишити в ньому музей декоративно-прикладного мистецтва.

Як РІСУ вже повідомляла, храм св. Катерини був переданий громаді УПЦ КП ще попереднім головою Чернігівської облдержадміністрації. Але місцева громадськість УПЦ (МП) за допомогою активістів Союзу православних громадян і Прогресивно-соціалістичної партії перешкодила переходу храму у власність УПЦ КП.

Справа потрапила до суду. Натомість, зараз вхід до храму, у т.ч. працівникам Національного заповідника „Чернігів стародавній”, перекрили пікетувальники з СПГУ і ПСПУ.

Джерело: РІСУ