2007 р. У Чернігові Катерининську церкву продовжують блокувати

Дата: 27.06.2007

В Чернігові віруючої Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) продовжують блокувати Катерининську церкву, всупереч рішенню суду.

Через блокування церкви громада Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) не може проводити богослужіння й після рішення Господарського суду, що визнав розпорядження губернатора про передачу пам’ятника культури XVII століття віруючої УПЦ КП правомірним.

За словами представника національно-культурного заповідника “Чернігів страродавній” Сергія Чернякова, строк оскарження рішення суду у вищій інстанції закінчується 27 червня й після цього церква повинна бути розблокована. Пан Черняков уточнив, що біля храму залишаються два намети із представниками УПЦ МП, і співробітники заповідника не можуть увійти в храм і забрати музейні речі, оскільки побоюються, що разом з ними можуть зайти ті, хто не згодний з рішенням суду.

За словами представника заповідника, у Єкатерининській церкві перебувають експонати загальною вартістю в 1 млн. гривень.

Раніше в храмі розміщався музей декоративно-прикладного мистецтва Чернігівської області.

Джерело: “Високий вал”